مباني نظري و پيشينه پژوهش تمايلات جنسي، عملكرد جنسي و اختلالات جنسي
مباني نظري و پيشينه پژوهش تمايلات جنسي، عملكرد جنسي و اختلالات جنسي در 25 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندي | پيشينه متغير هاي روانشناسي |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 32 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 25 |
مباني نظري و پيشينه پژوهش تمايلات جنسي، عملكرد جنسي و اختلالات جنسي در 25 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد و دكترا (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
- همرا با منبع نويسي درون متني به شيوه APA
- توضيحات كامل در مورد متغير
- پيشينه تحقيقاتي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
- رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
- منبع : دارد (به شيوه APA)
- نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc
قسمتي از توضيحات متغير:
توجه: اين فايل براساس dsm-5 و منابع جديد نوشته شده است
تمايلات جنسي انسان
تمايلات جنسي همواره كانون كنجكاوي، علاقه و تحليل بشر بوده است. ترسيم رفتار جنسي از دوران نقاشي هاي غارنشينان ماقبل تاريخ تا تصاوير و نقاشي هاي تشريحي داوينچي در مورد مقاربت و تا سايت هاي هرزه نگاري موجود در اينترنت وجود داشته است. عوامل مختلفي در تعيين رفتارها و تمايلات جنسي نقش دارند نظير عوامل تشريحي- فيزيولوژي- روانشناسي- فرهنگي كه فرد در آن زندگي مي كند . اين تمايلات دربرگيرنده ادراك مردانگي و زنانگي و افكار و تخيلات خصوصي و رفتار است. براي فرد بهنجار معمولي جذابيت فردي ديگر و عشق و اشتياق حاصل از آن عميقا با احساسات شادي صميمانه ارتباط دارد. رفتار جنسي بهنجار رفتاري است كه موجبات لذت فرد و شريك جنسي اش را فراهم مي آورد و شامل تحريك اعضاي جنسي همراه با مقاربت است. احساس نامتناسب گناه يا اضطراب در آن وجود ندارد و از سر اجبار نيست. در برخي شرايط خود ارضايي و انواع مختلف تحريكات جنسي كه به اعضاي غير از اعضاي اوليه جنسي مربوط است ممكن است در محدوده بهنجار قرار گيرد. تمايلات جنسي شخص چنان با كل شخصيت او در هم آميخته كه صحبت از تمايلات جنسي به عنوان پديده اي مستقل غير ممكن مي باشد به همين دليل به آن اصطلاحاً رواني جنسي مي گويند. بنابراين مي بايست در بررسي رفتار جنسي هر فرد نخست شخصيت فرد مورد ارزيابي دقيق قرار گيرد. از نظر فرويد تمام فعاليت ها و تكانه هاي لذت بخش انسان ريشه جنسي دارد . اين نظريه مبالغه آميز تحريف زيادي را در مفاهيم جنسي بوجود آورد و خيلي از محققان بعدي را وادار به ايستادگي در مقابل اين نظريه و ارائه مطالبي در جهت بطلان آن نمود. به عنوان مثال يكي از نظرات دانشمندان در نقطه مقابل فرويد اين بود كه خوردن غذا هم براي انسان ايجاد تكانه هاي لذت مي كند در حالي كه هيچ سائق جنسي ندارد و يا افراد ممكن است از فعاليت هايي با ريشه جنسي براي اقناع نيازهاي غير جنسي خود استفاده كنند مانند: وابستگي، پرخاشگري، قدرت و مقام. بيشتر تجارب يادگيري جنسي در كودكي و بدون اطلاع والدين آغاز مي شود براي مثال بازي با اعضاي تناسلي در شيرخواران بخشي از رشد طبيعي آن ها محسوب مي شود. البته محيط و خصوصاً رفتار والدين كه چه بسا با جنسيت كودك متغير مي باشد نيز در شكل گيري هويت جنسي كودكان بي تأثير نمي باشد. براي مثال با پسربچه ها با جديت بيشتري رفتار مي شود و برعكس دختر بچه ها بيشتر در بغل گرفته مي شوند، پدرها وقت بيشتري را با پسران مي گذرانند و مادران با دختران، پسرها بيشتر تنبه مي شوند و دختران بيشتر بوسيده و يا نوازش مي شوند (سادوك و سادوك، 2011).
. Psycho.......ual
اختلالات جنسي زنان
اختلالات فعاليت جنسي در زنان به معني اختلالات مداوم يا عودكننده در چهار حيطه تمايل جنسي، تحريك جنسي، درد حين نزديكي يا عدم توانايي رسيدن به اوج لذت جنسي است. موانع اجتماعي و فرهنگي، وجود تابوها و كج فهمي ها برآورد دقيق شيوع اين اختلالات را دشوار مي نمايد؛ اما به نظر مي رسد كه شيوع اين اختلالات در زنان بالا بوده و تأثير شگرفي بر كيفيت زندگي، اعتماد به نفس، خلق و خوي، روابط همسري و فعاليت هاي اجتماعي آنان مي گذارد(مورلي و كاسير، 2003). برآورد مي گردد 63- ٢٥ درصد زنان از اختلالات جنسي رنج مي برند.
اختلالات جنسي در DSM-V
در آخرين ويراست كتابچه تشخيصي و آماري اختلالات رواني (DSM-V) اختلالات عملكرد جنسي شامل انزال زودرس، اختلال نعوظ، اختلال ارگاسم زنان، اختلال تمايل جنسي زنان، اختلال درد تناسلي لگني يا اختلال دخول، اختلال كمبود تمايل جنسي مردان، انزال زودرس، اختلال جنسي ناشي از مواد و يا عوامل طبي، و ديگر اختلالات تصريح شده و غير تصريح شده جنسي دسته بندي شده است. اختلالات جنسي شامل گروه ناهمگوني از اختلالات است كه با تخريب باليني معني داري از توانايي فرد در ارائه پاسخ جنسي و يا تجربه لذت جنسي مشخص مي شود. شخص مي تواند در آن واحد چندين اختلال جنسي را دارا باشد. در چنين مواردي بايد همه اين اختلال ها تشخيص داده شود. قضاوت باليني بايد به منظور تعيين اينكه آيا مشكلات جنسي ناشي از اختلال جنسي است ويا ناشي از عوامل ديگر بايد بكار برده شود. اختلالات جنسي زنان كه در DSM-V دسته بندي شده است شامل موارد زير است كه در ادامه به آنها اشاره مي شود (گنجي، 1393).
اختلالات عملكردي جنسي زنان در DSM-V
1-اختلال ارگاسم زنان
اختلال ارگاسم زنان با تجربه سخت ارگاسم و يا كاهش قابل توجه شدت احساس ارگاسم مشخص مي شود. زنان گوناگوني زيادي را در نوع و شدت تحريك هنگام ارگاسم نشان مي دهند. همچنين توصيف دروني ارگاسم بسيار متفاوت است هم درميان زنان و هم در موقعيت هاي مختلف براي يك زن. به منظور تشخيص اختلال ارگاسم علائم بايد تقريبا همه يا همه (تقريبا 75% ويا 100%)موقعيتت هاي فعاليت جنسي تجربه شود. و بايد اين علائم تقريبا 6 ماه بطول انجاميده باشد. وموجب پريشاني قابل توجه رواني شده باشد. همچنين نبايد ناشي از پريشاني ناشي از روابط بين فرد (مثل خشونت همسر) ويا مشكلات طبي وو مصرف دارو باشد (گنجي، 1393).
. Morley
. Kaiser
. Female Orgasmic Disorder
نظريه هاي عملكرد جنسي
نظريه عملكرد جنسي روزن
يكي از جديدترين نظريه هاي عملكرد جنسي مربوط به روزن و همكاران در سال 2000 است كه آنها 6 مؤلفه در مورد عملكرد جنسي زنان تعيين كرده اند:
- ميل جنسي (تمايل فرد به انجام فعاليت جنسي).
- تهييج يا برانگيختگي جنسي (برانگيختن پاسخ هاي فيزيولوژيك در اندام هاي جنسي كه شامل متورم شده لبيا، لوبركاسيون واژينال و پرخوني عروقي است).
- لغزنده سازي يا رطوبت كه به دنبال تحريك جنسي، ترشحات واژن موجب لغزنده شدن آن مي شود.
- ارگاسم يا اوج لذت جنسي با انقباضات ريتميك عضلاني رحم، يك سوم خارجي واژن، اسفنكتر مقعدي و ديگر عضلات درگير مشخص مي شود.
- رضايت جنسي كه شامل نزديكي با همسر، رضايت از روابط جنسي و رضايت از سراسر زندگي جنسي است.
- درد جنسي (دفعات و ميزان درد واژينال در حين مقاربت و پس از آن است) (به نقل از علي اكبري دهكردي، 1389).
نظريه روان زاد
نظريه روان زاد، اختلال عملكرد جنسي را به بازتاب شرطي شدن نسبت مي دهد كه طي آن، الگوي انزال سريع تثبيت مي شود. اين ديدگاه معتقد است كه مقاربت يا خود ارضايي مكرراً به علت هاي مختلفي همچون اضطراب، احساس گناه و ترس از فاش شدن، با عجله و به صورت سريع انجام مي گردد و پيامد آن، اختلال در عملكرد جنسي خواهد بود (عسليان، 2005؛ به نقل از بابا خانيان، 1390).
پيشينه
اختلال عملكرد جنسي
در مطالعه اي رمضاني تهراني و همكاران (1391)، به بررسي شيوع اختلالات جنسي درميان زنان چهار استان قزوين، گلستان، كرمانشاه، و هرمزگان پرداختند. اي پژوهشگران تعداد 784 زن متاهل را به روش طبقه بندي سهميه اي انتخاب و با پرسشنامه بومي شده اختلالات جنسي مورد پرسش قرار دادند. يافته هاي اين پژوهش نشان داد 3/27 درصد زنان درجات مختلفي ز اختلالات جنسي، از جمله 8/0 درصد اختلال شديد، 2/20 اختلال متوسط و 3/6 درصد اختلال خفيف داشتند.6/35 درصد اختلال در تمايلات جنسي، 9/39 درصد در تحريك جنسي، 9/18 درصد در مرطوب شدن، 3/27 درصد در ارگاسم، 2/15 درصد در رضايت از فعاليت جنسي و 1/56 درصد در درد حين نزديكي داشتند. همچنين نتايج مبين آن بودكه اين اختلالات با طول مدت ازدواج، ميزان جذابيت در منظر همسر، وضعيت كلي زندگي و توان بيان تمايلات جنسي به همسر ارتباط دارد.
همچنين در پژوهشي كه مزيناني و همكاران (1391)، به بررسي شيوع اختلالات عملكرد جنسي در زنان و عوامل مرتبط با آن پرداختند. اين پژوهش گران از پرسشنامه ارزيابي عملكرد جنسي استفاده كرده و تعداد 480 زن را از طريق نمونه گيري خوشه اي از چهار منطقه جنوب، شرق، غرب و شمال تهران مورد ارزيابي قرار دادند. نتايج نشان داد كه شيوع كلي اختلال عملكرد جنسي 31 درصد بود كه از اين ميان شيوع اختلال كمبود ميل جنسي 33 درصد شيوع اختلال انگيختگي جنسي 5/16 درصد شيوع اختلال ارگاسميك 25 درصد و شيوع مقاربت دردناك 5/45 درصد بود. بين سن زنان، طول مدت ازدواج، وجود بيماري هاي رواني همراه و سابقه سومصرف مواد و سابقه سو استفاده جنسي شدن با اختلالات عملكرد جنسي رابطه معني داري وجود داشت.
. .......ual Function Questionnaire -SFQ)
دانكلي و همكاران (2015) در تحقيقي با عنوان نقش ذهن آگاهي در محافظت در برابر ناامني جنسي به اين نتيجه رسيدند كه تمركز حواس ممكن است باعث افزايش رضايت جنسي و كاهش نا ايمني در مردان و زنان شود.
ريد و همكاران (2014)، در پژوهشي با عنوان رابطه ذهن آگاهي با اختلال نظم هيجان، تكانشگري در بيماران مبتلا به اختلال ميل جنسي زياد به اين نتيجه دست يافتند كه ذهن آگاهي به عنوان يك جزء معني دار از درمان اين بيماران باعث بهبود رفتار و تكانه هاي ناسازگارانه و كاهش استرس مي شود.
بروتو و باسون (2014) در پزوهشي به بررسي اثربخشي درمان مبتني بر ذهن اگاهي بر بهبود ميل جنسي زنان پرداختند. هدف اين پزوهش بررسي اثر بخشي فوري و 3 ماهه اين درمان بر تمايل و انگيختگي زنان بود. به طور كلي تعداد 117 زن در دو گروه درمان فوري (68 نفر) و گروه با تاخير سه ماهه (49 نفر). در قياس با گروه تاخيري يا گروه كنترل افراد گروه آزمايشي كه به صورت جلسات 90 دقيقه اي درمان مبتني بر ذهن آگاهي دريافت مي كردند ميزان بيشتري در ميل جنسي، انگيختگي جنسي، ليز شدگي، رضايت جنسي و عملكرد جنسي بالاتر نشان دادند. بطور كلي نتايج اين پژوهش نشان مي دهد كه افزايش ذهن آگاهي و كاهش افسردگي تمايل جنسي را پيش بيني مي كند.
. Dunkley
. Reid
. Brotto
. Basson
ديگر قسمت هاي اين فايل:
تمايلات جنسي انسان
عوامل رواني جنسي
جنسيت فرد
هويت جنسي
نقش جنسي
گرايش جنسي
رفتار جنسي
پاسخ هاي فيزيولژيك
سلامت جنسي
اختلالات جنسي زنان
اختلالات جنسي در DSM-V
اختلالات عملكردي جنسي زنان در DSM-V
1-اختلال ارگاسم زنان
خصايص همراه با تشخيص
شيوع
پيامدهاي عملي ناشي از اختلال ارگاسم زنان
اختلال تمايل جنسي زنان
خصايص تشخيصي
خصايص همراه با تشخيص اختلال تمايل جنسي زنان
شيوع
پيامدهاي عملكردي همراه با اختلال ميل و برانگيختگي جنسي زنان
اختلال درد لگن يا اختلال دخول درناك
خصايص تشخيصي
خصايص همراه با اختلال درد جنسي
شيوع
مشكلات عملكردي ناشي از اختلال درد جنسي
عملكرد جنسي
- دلايل اختلال عملكرد جنسي براساس تحقيقات انجام شده
- نظريه هاي عملكرد جنسي
نظريه عملكرد جنسي روزن
نظريه روان زاد
نظريه ارگاني- فيزيكي
پيشينه
- سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶ ۱۳:۳۱ ۵۹ بازديد
- ۰ نظر