مباني نظري رسانه هاي اجتماعي، شبكه هاي اجتماعي، خصوصيات آموزشي، تربيتي، رسانه هاي اجتماعي و يادگيري و پيشرفت تحصيلي

مباني نظري رسانه هاي اجتماعي، شبكه هاي اجتماعي، خصوصيات آموزشي، تربيتي، رسانه هاي اجتماعي و يادگيري و پيشرفت تحصيلي

مباني نظري رسانه هاي اجتماعي، شبكه هاي اجتماعي، خصوصيات آموزشي، تربيتي، رسانه هاي اجتماعي و يادگيري و پيشرفت تحصيلي

دانلود مباني نظري رسانه هاي اجتماعي، شبكه هاي اجتماعي، خصوصيات آموزشي، تربيتي، رسانه هاي اجتماعي و يادگيري و پيشرفت تحصيلي

مباني نظري رسانه هاي اجتماعي شبكه هاي اجتماعي خصوصيات آموزشي، تربيتي رسانه هاي اجتماعي يادگيري و پيشرفت تحصيلي
دسته بندي مباني و پيشينه نظري
فرمت فايل docx
حجم فايل 74 كيلو بايت
تعداد صفحات فايل 53

مباني نظري رسانه هاي اجتماعي، شبكه هاي اجتماعي، خصوصيات آموزشي، تربيتي، رسانه هاي اجتماعي و يادگيري و پيشرفت تحصيلي

مشخصات محصول:
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري كامل در مورد متغير
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)

خلاصه اي از كار:

رسانه هاي اجتماعي

در دنياي امروز اينترنت به عنوان يكي از ابزارهاي ارتباطي، اطلاعاتي و سرگرمي جايگاه ويژه اي دارد (جوتي و همكاران[1]، 2011، ص 234،). وسايل ارتباطي با پيشرفت تكنولوژي تغيير ميكنند. امروزه، تعداد رسانه هاي اجتماعي، كه در آن ارتباطات برقرار مي شوند، به سرعت در حال افزايشند. به عنوان بخشي از زندگي روزمره، بيشتر نوجوانان و بزرگسالان از رسانه هاي اجتماعي از جمله

..................

ويژگي هاي  شبكه هاي اجتماعي به عنوان بزركترين بخش رسانه هاي اجتماعي به ترتيب زير خلاصه مي شوند(آجان و هارتشور[2]،2008)؛ اوزكان و مك كنزي[3]، 2008)؛ سيلوين[4]،2009؛ فرديگ[5]،2007؛ آلبيون[6]،2007؛ بويد و اليسون،2007؛ به نقل از مورات و چاكير، 2010، ص 49؛):

  • بيشتر شبكه هاي اجتماعي براي كاربران امكانات به اشتراك گذاري اطلاعات از جمله اي ميل ، چت ، پيام هاي فوري، ويدئو ها، باگ ها، به اشتراك گذاري فايل ها و عكس ها را ارائه مي دهند.
  • شبكه هاي اجتماعي پايگاه داده اي براي كاربران دارند بنابراين آنها به راحتي مي توانند دوست پيدا كنند، گروه هائي تشكيل دهند و با افراد هم سليقه ي خود اطلاعاتي را به اشتراك بگذارند،

.........................

خصوصيات عمومي و آموزشي رسانه هاي اجتماعي

اگرچه علاقه مندي زيادي به درك اين مطلب كه رسانه هاي اجتماعي چگونه بر يادگيري اثر مي گذارند وجود دارد، اما تحقيقات كمي بر روي اين موضوع انجام شده است (آبرامسون[7]، 2011، به نقل از رينول[8]، 2011، ص 2،).

رسانه هاي اجتماعي فرصتهاي بسياري ارائه مي دهد كه ممكن است توسط موسسات كشف شوند تا يادگيري را ارتقا بخشند. با اين حال، تهديدهاي بسياري نيز وجود دارد كه توسط موسسات بايد بر آنها غلبه كرد تا پتانسيل شبكه اجتماعي كاملا درك شود.

خصوصيات مثبت شبكه اجتماعي: خصوصيات عمومي

- محيطي غني براي محتوا 

 ابزارهاي شبكه اجتماعي به كاربران اين امكان را مي دهد تا مكاني براي اطلاعات پويا و دقيق باشند (پارامسواران و وينسون، 2007؛ به نقل از اشلنكريچ و سوري، 2012، ص 13،) ، مكاني كه محتوا و برنامه هاي كاربردي مي توانند در آن ذخيره شوند و ممكن است در طيف هاي وسيعي از ابزارهايي چون ايميل، عكس ها، محتواي مجلاتي ، موسيقي، ويديو، شماره تلفن ها، تقويم ها، صفحه گسترده ها، نشانه گذاري ها ، اطلاعات مكاني و محتواي مرتبط با كار ديده شود.

....................................

.......................

خصوصيات مثبت شبكه هاي اجتماعي: خصوصيات آموزشي، تربيتي

  • ·        بهبود ارتباطات و همكاري:

وبلاگ نويسي فعاليت در حال رشدي در ميان حرفه اي ها و دانشجوياني دارد كه مشتاقند تا تركيبي از تفاسير غيررسمي، لينك ها به منابع و نكات فردي را در وبلاگ هايشان نمايش دهند.SNS ها فرصتهايي به افراد مي دهند تا تجربيات زندگي شان

..........................

..............................

استفاده فعلي از رسانه هاي اجتماعي در ميان جوانان و دانشكده ها

گزارش پروژه اينترنت و زندگي آمريكايي[9] در سال 2001 (لنهارت[10] ، ريني و لويس[11] 2001 به نقل از روبلير و همكاران، 2010، ص2،) اولين نشانه از نقش اجتماعي رو به رشدي بود كه فناوري هاي ارتباطي در زندگي جوانان بازي مي كردند. اين پروژه به اين نتيجه رسيد كه سه چهارم همه نوجوانان ميان سنين 12 تا 17 سال از اينترنت و پيام فوري (IM) استفاده مي كردند و اين فناوري ها جنبه  مهمي از زندگي شان شده بود.

............................

استفاده هاي فعلي از سايت هاي شبكه هاي اجتماعي در سطح كالج

استفاده هاي كتابخانه اي

سايت هاي شبكه هاي اجتماعي با سادگي تبادل اطلاعات و سرعت گسترش زياد مشخص مي شوند كه بدين صورت ابزارهاي قدرتمندي براي همكاري مي باشند (پاركر و چائو[12]، 2007، ص 57،). بسياري از كتابخانه هاي كالج به فيس بوك و ماي اسپيس مرتبط هستند. در جورجيا تك، كتابداران خدمات اطلاعاتي استفاده از فيس بوك در ارتباط با دانشجويان مهندس مكانيك را بيان مي كنند(متيو[13]، 2006 به نقل از روبلير و همكاران، 2010، ص3،). "باداشتن 1700 دانشجوي مهندس مكانيك ، تعجب كردم كه به اين نتيجه رسيدم كه 1300 نفر از انها در فيس بوك هستند. اين امر

..............................

استفاده هاي اداري

بسياري از استفاده هاي رايج از SNS ها در جوامع دانشگاهي ايجاد پروفايل ها و گروههايي براي بيان رويدادها و ارتباط با ساير كاربران است. كالج ها همچنين از SNS ها استفاده مي كنند تا گروههاي بازاريابي دانشگاهي داشته باشند. فيس بوك به نظر مي رسد كه اينگونه درك مي شود..... "مكانيزم بسيار خوبي براي ارتباط با دانشجويانمان باشد چرا كه به ما اين امكان را مي دهد كه جايي برويم كه آنها رفته اند؛ اين محيطي است كه دانشجويان در آن راحت هستند(مك و همكاران 2007، به نقل از روبلير و همكاران، 2010،ص4،).

....................

كاربردهاي آموزشي، تربيتي رسانه هاي اجتماعي

در ميان انواع مختلفي از ابزارهاي آنلاين كه امروزه براي ارتباط استفاده مي شود، رسانه هاي اجتماعي جزء مدرن ترين و جذاب ترين آنها بخصوص براي جوانان در تمام دنيا مي باشد (آقازماني، 2010، به نقل از احسن و سهيل، 2012، ص 20،).

آشكار است كه برنامه هاي كاربردي رسانه هاي اجتماعي ، به دليل ويژگي هاي ذكر شده ، بطور نزديكي به بيشتر نكات آموزشي مرتبط است (فرديگ،2007؛ به نقل از مورات و چاكير، 2010،  ص 49؛). توضيح اين قضيه كه جامعه و تكنولوژي همديگر را تكميل مي كنند، اين كه آنها بطور دو طرفه وابسته اند و اينكه امروزه در آغاز قرن 21، آنها بدون ديگري نمي توانند باقي بمانند، مطلبي است كه امروزه بسيار مشخص شده است (پترويك[14]،2009؛ آرنو و راموس[15]،2011؛ ايسلجاموويج و همكاران[16]،2011؛ به نقل از پترويچ و همكاران، 2012، ص 355؛). تكنولوژي حاضر در همه جاست و هر بخشي از زندگي ، جامعه و خانه ها را در بردارد. در زمينه ي آموزش، تكنولوژي نقش ثانويه اي در فرآيند انحصاري انتقال دانش ندارد، بويژه به اين دليل كه تكنولوژي بطور فزاينده اي زندگي دانش آموزان از هر سني را پوشش مي دهد( اليسون، 2008؛ به نقل از پترويچ و همكاران، 2012، ص 355؛).

.......................

مزيت هاي استفاده از رسانه هاي اجتماعي در امور آموزشي، تربيتي

اوزكان و مك كنزي (2008) ادعا كردند كه اساتيد نياز دارند تا دانشجويان را با روش هاي بيشتري در قرن بيست  يكم درگير آموزش كنند و تكنولوژي هاي رسانه هاي اجتماعي مي تواند يك چنين حالتي را ايجاد كند(به نقل از كوين و همكاران، 2010،  ص 157؛).

جوامع درسي مجازي تشكيل شده توسط SNS ها به عنوان بزرگترين مجموعه از رسانه هاي اجتماعي، شاگردان را قادر مي سازد تا در صحنه هاي جهاني، فراتر از مرزهاي جغرافيايي، ارتباط داشته و همكاري كنند. حذف اين مرزها منجر به افزايش ارتباطات، همكاري و شركت داشتن مي شود . در يك انجمن به اشتراك گذاشته شده توسط SNS، شاگردان مي توانند درك خود را به اشتراك گذاشته، و با به اشتراك گذاري منابع معمول، از جمله متن ها، لينك ها و ويدئوها، در بحث ها شركت و همكاري كنند(مك كان،2009؛ به نقل از كوين و همكاران، 2010،  ص 154؛).

.......................

فرصت هايي براي استفاده از رسانه هاي اجتماعي در آموزش

در زمينه ي آموزش، رسانه هاي اجتماعي به دانشجو فرصت هائي مي دهند تا با ديگر دانشجويان، آموزنده ها، مديران، فارغ التحصيلان، هم داخل و هم خارج شرايط فعلي ارتباط برقرار كنند. دانشمندان، ابزارهاي رسانه هاياجتماعي براي توانايي آنها در جذب، ايجاد انگيزه و شركت

....................

رسانه هاي اجتماعي و يادگيري و پيشرفت تحصيلي

فناوري هاي الكترونيكي ، گام هاي حركت به هر جنبه از زندگي مارا تسريع مي كنند ، اجتماعات آموزشي همچنان به مباحثه دهه هاي گذشته مي پردازند كه بايد اين نوآوري ها نقشي در آموزش و يادگيري موثر داشته باشند. به طور سنتي، دانشجويان به دانشگاهها مي رفتند و از فناوري هاي جديد در دسترس تعجب مي كردند، ولي اغلب آنها را رها مي كردند چون دانشكده ها از آنها در كلاس هاي درس استفاده نمي كردند و ممكن بود مورد ترديد هم باشند. يكي ازمثال هايي كه اخيرا كه به اين تفاوتهاي بالقوه مي پردازد ، ابزارهايي است كه دانشجويان و معلمان از آن استفاده مي كنند يعني گروه رسانه هاي اجتماعي كه به عنوان سايت هاي شبكه اجتماعي شناخته مي شوند (روبلاير و همكاران، 2010، ص 134،).

.................

چگونه SNS ها مي توانند يادگيري را بهبود بخشند؟

در گذشته يادگيري معلم محور بوده است و معلم نقش اصلي را ايفا مي كرد، درحاليكه دانش آموزان و فراگيران يك نقش غيرفعال داشته و فقط دريافت دانش را انجام مي دادند. اما امروزه اين روش سنتي به سمت روش جديد ديگري از يادگرفتن و ياددادن در حال حركت است (چامپوكس، 2008، به نقل از بونزو و پارچوما، ص 914،).

شهرت فزاينده SNS ها نشان مي دهد كه با ارائه راههاي ديگر و اهداف ارتباط دانشجويان و دانشكده، روابط اجتماعي مي توانند سهمي در يادگيري موفقيت آميز داشته باشند. در توسعه روالي براي ارزيابي تعامل در دوره هاي آنلاين ، رابلير و وينكه[17] (2003 به نقل از روبلير و همكاران، 2010،ص4،)پنج عنصر را شناسايي كرده اند: تعامل طراحي شده به طور اجتماعي، تعامل طراحي شده به صورت آموزشي ، قابليت تعاملي فناوري ، همراهي دانشجويان و همراهي معلمان. هر نوع از تعامل كه سهمي در كيفيت كلي دارد و تاثير بالقوه اي روي دوره هاي آنلاين دارد. ماهيت اجتماعي و تعاملي SNS ها اين احتمال را نشان مي دهد كه با ارتقا تعاملات اجتماعي با و در ميان دانشجويان از طريق استفاده از يك SNS همچون فيسبوك ، معلمان بتوانند كيفيت كلي همراهي در يك مجموعه آموزشي خاص را افزايش دهند و بنابراين محيط يادگيري موثرتري داشته باشند. SNS ها همچنين شواهدي از تعامل دانشجويان و معلمان دارد كه به سادگي قابل سنجش است.

...................

كاستي ها و تهديدهاي شبكه اجتماعي

  • ·        فقدان حريم خصوصي و ريسك هاي مرتبط با ايمني

 اطلاعات خصوصي كه نوعا در پروفايل كاربران كه در SNS ها پست مي شوند، اغلب مورد تجاوز قرار مي گيرند(ليوينگستون و بريك[18]، 2010؛ به نقل از اشلنكريچ و سوري، 2012، ص 15،). اگرچه مكانيزم هايي براي محدود كردن اين تجاوز به حريم خصوصي وجود دارد ، ولي همه سايتها اين مكانيزم ها را ندارند و اگر هم داشته باشند اغلب /هميشه كاربران از آنها آگاه نيستند(بويد و اليسون، 2008؛ به نقل از اشلنكريچ و سوري، 2012، ص 15،). دستيابي به قسمت ها/سطوح مختلف اطلاعات بنا به صلاحديد كاربران است و آنها بايد مكانيزم هاي حمايتي مرتبط با خود را به خوبي بشناسند. علارغم نياز مشخص براي ارائه سياست هاي حريم خصوصي و مكانيزم هاي حفاظت داده ها، حريم خصوصي در SNS ها اغلب مدنظر قرار نمي گيردو يا تعريف نشده است(دوير و همكاران[19]، 2007؛ به نقل از اشلنكريچ و سوري، 2012، ص 15،) و يا به سختي تفسير مي شود. اعتماد بيش از حد ممكن است بر آنچه كاربران مشتاقند تا در اين سايتها به نمايش بگذارند، تاثير گذارند. كاربران فيس بوك به نسبت كاربران ماي اسپيس بيشتر مشتاقند تا اطلاعات را به اشتراك گذارند چون درجه بالاتري از اعتماد در اين شبكه وجود دارد.

...............................

نكات لازم براي استفاده آموزشي از SNS ها

شبكه هاي اجتماعي فرصتهايي در اختيار كاربران در مجموعه هاي اجتماعي، آموزشي و تجاري قرار مي دهد. البته متاسفانه ، نقطه ضعف ها و كاستي هايي نيز دارند كه ممكن است افراد و كاربران را تهديد كند. رهنمودها براي استفاده مناسب از SNS ها ضروري است و بسياري از حوزه هاي توجه را بيان مي كند

....................

منابع

جوادي نيا، ع.، عرفانيان، م.، عابديني، م و بيجاري، ب. 1391. تأثير استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي بر عملكرد تحصيلي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. مجله آموزش در علوم پزشكي، دوره دوازدهم، شماره 8، صص 598-606.

 

Ahmad, N. 2011. Computer games use in an educational system. Doctorate thesis,  School of Computer Science The University of Nottingham.

Ahsan, H and C, Sohail. 2012.  Pattern of Facebook usage and its Impact on Academic Performance of University Students: A Gender Based Comparison. Bulletin of Education and Research December 2012, Vol. 34, No. 2 pp.19-28.

Allen, B., H, Caple., K, Coleman and T, Nguye

..........................

........................

 


[1]- Juti et al.

[2]- Ajjan and Hartshorne

[3]- Ozkan and Mc Kenzie

[4]- Selwyn

[5]- Ferdig

[6]- Albion

[7]- Abramson

[8]- Reinol

[9]- PEW

[10]- Lenhart

[11]- Riny and Lois

[12]- Parker and Chao

[13]- Mathew

[14]- Petrovic

[15]- Arno and Ramos

[16] - Isljamovic et al.

[17]- Roblyer and Wiencke

[18]- Livingstone and Brake

[19]- Dwyer et al.

دانلود مباني نظري رسانه هاي اجتماعي، شبكه هاي اجتماعي، خصوصيات آموزشي، تربيتي، رسانه هاي اجتماعي و يادگيري و پيشرفت تحصيلي

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.