مقاله تأسيس مركز كاريابي، كارآفريني و اشتغال پايدار در دانشگاهها
مقاله تأسيس مركز كاريابي، كارآفريني و اشتغال پايدار در دانشگاهها |
![]() |
دسته بندي | پژوهش |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 14 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 18 |
بخشهايي از متن:
مقدمه:
يكي از چالشهاي مهم جامعه امروز ما اشتغال جوانان فارغالتحصيل دانشگاهي است. بيشك رفع موانع موجود بر سر راه اشتغال پايدار متخصصان و دانشآموختگان در حوزههاي تخصصي ميتواند ضمن تصحيح بكارگماري افراد و تسريع در مراحل راهاندازي و بهرهبرداري از سرمايهگذاريهاي گذشته، شرايط مناسبتري را براي توسعه سرمايهگذاريهاي جديد در كشور ايجاد نمايد.
تجربيات ديگر كشورها حاكي از آنست كه مسئله بيكاري حتي در جوامع توسعه يافته به يك معضل و مشكل اجتماعي تبديل شده است. در اين بين دانشگاهها و مراكز آموزش عالي نيز با درك ضرورت بكارگيري و بهرهبرداري صحيح از دانشآموختگان اقدام به تأسيس واحدهايي در دانشگاه و احاله اين مأموريت بدان نمودهاند و رسماً جزء چارت تشكيلاتي دانشگاه نيز قرار دادهاند. بطوريكه فارغالتحصيل پس از اتمام دوره آموزشي خود بطور اتوماتيك و سيستمي با مراجعه به آن دفتر به مراكز درخواست كننده نيروي متخصص از دانشگاه، گسيل ميشود.
از جمله نمونههاي قابل ذكر وجود «دفتر كاريابي» بطور رسمي در ساختار تشكيلاتي دانشگاه MIT آمريكا ميباشد كه خود يكي از دانشگاههاي بزرگ و معتبر دنيا است. دانشگاه MIT با اين اقدام توانسته است با هدايت صحيح فارغالتحصيلان خود و با بكارگماري شايسته ايشان در جايگاهها و بخشهاي مختلف جامعه تأثيرات بسياري را بطور سازماندهي شده و سامان يافته در جامعه هدف بجاي گذارد.
...
ارتقاء فرهنگ عمومي اقتصادي مردم از طريق تغيير الگوي مصرف در جامعه
به عبارت ديگر ترغيب و هدايت آحاد مردم به خريد و مصرف توليدات داخلي و تحريم مصرف در كالاهاي وارداتي است، چرا كه با افزايش سطح مصرف توليدات ساخت داخل نياز چنداني به سرمايهگذاريهاي كلان اوليه نخواهد بود.
با تغيير در بينش و فرهنگ عمومي و در نتيجه تغيير در رفتار اقتصادي آنان به تدريج فرآيندي از فعاليتهاي اقتصادي در داخل كشور بوجود خواهد آمد كه پاسخگوي طيف گستردهاي از تقاضاهاي شغلي كارجويان خواهد بود.
همانگونه كه يكي از متفكرين و اقتصادانان بزرگ جهان به نام جانميناردكنيز ركود بحران بزرگ اقتصادي جهان را كه از سال 1929 تا 1933 ميلادي بوقوع پيوست و به دنبال آن 15 ميليون نفر در آمريكا و ميليونها نفر در سراسر جهان بيكار شدند را با ارايه چنين راهكاري مهار كرد.
كينز معتقد بود حل مشكل بيكاري نه در توليد و نه در ساير چرخه هاي اقتصادي به گردش در خواهد آمد و براي درك اين موضوع به طور خلاصه مي توان گفت: در يك سرمايه گذاري به ميزان A واحد، موج هاي درآمدي وهزينه اي ايجاد مي شود.
كه تابع ميل نهايي به مصرف خواهد بود و تغييرات كوچك در ميل نهايي به مصرف موجبات تغييرات عظيمي در موج هاي درآمد و هزينه خواهد شد و در داخل اين موج ها اشتغال به وجود مي آيد.
اين تئوري نظريه پيچيدهاي نيست اما اثرات بسيار معجزهآسايي در رفع مشكل بيكاري در جامعه خواهد داشت از اين رو برنامهريزان كلان اقتصادي در همه جوامع ميتوانند با به كارگيري چنين راهكارهايي بحرانهاي اقتصادي، ركود و بيكاري را به تدريج برطرف كنند.
بيائيد ما نيز با فرهنگسازي و بكارگيري ابزارهاي تبليغاتي مردم را به استفاده هر چه بيشتر از كالاها و توليدات داخلي كشورمان ترغيب و همه منابع و امكانات را در جهت ايجاد، تجهيز و حمايت از توليدات ساخت داخل هدايت كنيم.
- دوشنبه ۱۱ دی ۹۶ ۲۱:۱۲ ۵۴ بازديد
- ۰ نظر